Dziś zdrowo
Pudding Chia możemy zjeść śmiało na śniadanie z domową granolą albo na drugie śniadanie z owocami
U mnie najczęściej gości na drugie śniadanie
Uwielbiam ze świeżymy owocami, zimą zajadam z domową granolą lub z musem owocowym
Składniki :
2 łyżki Chia
szklanka mleka migdałowego, ryżowego lub krowiego
1,5 łyżki syropu z agawy lub miodu
200 g truskawek/malin/mieszanki owoców leśnych
Do słoiczka lub innego pudełka z zamknięciem, wsypujemy 2 łyżki nasion Chia, zalewamy mlekiem, dodajemy syrop, dokładnie mieszamy i szczelnie zamykamy
Chowamy do lodówki najlepiej na cała noc
Truskawki blenduję na gładką masę, dodaję do nich łyżkę syropu z agawy
Wykładam na gotowy, gęsty pudding chia
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz