Uwielbiam placki ziemniaczane
Jednak nigdy nie chce mi się trzeć ziemniaków ;)
Więc wymyśliłam małe zastępstwo dla placków ziemniaczanych
Na pewno zdrowsze, szybsze do zrobienia i wszystkim smakują
Składniki:
2 cukinie
2 jajka
pół szklanki mąki
sól i przeprz
szczyptę suszonej bazylii
szczyptę suszonej bazylii
olej kokosowy do smażenia lub masło klarowane
Ścieramy cukinię na dużych oczkach tarki
Dodajemy do niej jajka, mąkę i przyprawy
Mieszamy aż składniki się dobrze połączą
Mieszamy aż składniki się dobrze połączą
Jeśli ciasto będzie zbyt wodniste dodajcie jeszcze troche mąki 2-3 łyżki
Smażymy na złoty kolor, na średnim ogniu
Jako dodatek można dodać kwaśną śmietanę i koperek
Smażymy na złoty kolor, na średnim ogniu
Jako dodatek można dodać kwaśną śmietanę i koperek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz